• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UEFA straft Rusland voor wangedrag van supporters

  Rusland moet een puntenaftrek van 6 punten vrezen in aanloop naar Euro 2016.

  De UEFA heeft Rusland gestraft voor het wangedrag van zijn supporters tijdens Rusland-Tsjechië. Rusland moet 120.000 euro betalen én krijgt een voorwaardelijke straf voor de EK-voorronde 2016.

  Russische supporters vielen vrijdag in het stadion enkele stewards aan. Vier stewards moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. Als dit zich herhaalt, moet Rusland met -6 punten beginnen aan de voorronde voor het EK van 2016.

  De Russen kunnen nog meer gestraft worden, want de UEFA onderzoekt ook nog het gedrag van de supporters tijdens Polen-Rusland en mogelijk racistische kreten naar de Tsjechische speler Theodor Gebre Selassie.