• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Die journalist schreef dat ik een nietsnut ben"

  De "nietsnut" is de kritiek op zijn persoontje beu.

  Samir Nasri bracht Frankrijk met een bekeken schot weer in de match tegen Engeland. Uitbundig van vreugde was Nasri niet. Integendeel, uit zijn viering sprak frustratie.

  Nasri kegelde de bal, negen minuten na de 0-1 van Lescott, heerlijk tussen de paal en de Engelse doelwachter Hart. Met die treffer bezorgde hij de Fransen een punt in hun eerste wedstrijd op dit EK.

  Nasri vierde zijn doelpunt door zijn wijsvinger op zijn mond te leggen en ostentatief nog wat rond te lopen. Toen het vingertje naar beneden ging, riep Nasri "Ferme ta gueule!" (bek dicht).

  Het leek alsof hij iemand op de bank (een Franse/Engelse speler of coach) iets toesnauwde, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn.

  "Ik had een journalist van de Franse sportkrant L'Equipe op het oog", verduidelijkte Nasri drie uur na de wedstrijd en een dopingcontrole.

  "Zelf lees ik geen kranten, maar als mijn zieke moeder thuis moet lezen dat haar zoon een nietsnut is, kan dat niet door de beugel."

  Bekijk de goal van Nasri door op de grote foto bovenaan naar "toon media" te gaan en daar op het rechthoekje met het witte pijltje erin te klikken.