• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Alsof je kampioen wordt met Gent"

  Preud'homme: "Hier vechten geen 19 prinsen om het mooiste cadeau te geven."

  Michel Preud'homme is in zijn eerste jaar in Saudi-Arabië meteen kampioen geworden. "Ik moet nog wat leren hoe ze hier vieren, al zal het echte feest pas losbarsten als we met de ploeg terug in Riyad (de hoofdstad) zijn", zegt de coach van Al Shabab aan Sporza.

  Al Shabab is de vierde club waar Michel Preud'homme coach is en het is ook de vierde club waarmee hij een prijs pakt. Dat een titel in Saudi-Arabië een beetje anders is dan in België heeft de Belg snel gemerkt.

  "De prins van de club heeft zijn privéjet gestuurd om ons op te halen. Dan gaan we naar zijn paleis en gaan we nog samen iets eten. Meer weet ik ook niet. Ik moet nog leren hoe ze hier een titel vieren. Ik laat het op mij afkomen."

  Wordt Preud'homme ook persoonlijk beter van deze titel? "Er zijn verhalen over grote cadeaus, maar wij zijn maar een kleine club. Hier vechten geen 19 prinsen om het mooiste cadeau te geven."

  Hoe moeten we deze titel met Al Shabab inschatten? "Je moet je voorstellen dat je de titel wint met Gent. Al Shabab is geen topclub, maar een ambitieuze club die zich in de top wil mengen."

  "Het klopt dat Al Shabab geen Europese top is, maar ik ben ook blij als ik mijn spelers beter zie worden. Als ik hier nog 2 à 3 jaar mag werken, dan kan deze ploeg in de Belgische top meedraaien."

  "De prestatie waar ik het meest trots op ben is dat we onze visie hebben kunnen overbrengen in een land waar een totaal andere cultuur heerst en een totaal ander voetbal gespeeld wordt."

  "Ik wil hier graag blijven, maar ik sta open voor alles"

  Is Preud'homme deze keer wél van plan om na een prijs bij de club te blijven? "Ik weet dat ik de reputatie heb dat ik telkens als ik iets win, vertrek. Maar ik heb nog een contract van twee jaar."

  "Ik onderhandel momenteel ook om mijn contract te verlengen, al hangt veel af van het project dat de club voorstelt. Om te groeien moet de club structureel en infrastructureel stappen zetten."

  "Door de hoge afkoopsom wordt het ook niet simpel om mij hier los te weken", zegt Preud'homme, die wel een slag om de arm houdt. "Je weet nooit wat er op je pad komt. Ik sta open voor alles."