• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea overtuigend naar FA Cup-finale

  Chelsea was een maatje te groot voor Tottenham in de halve finales.

  Chelsea heeft zich getrakteerd op een FA Cup-finale tegen Liverpool. Chelsea was op Wembley te sterk voor Tottenham: 1-5. Tottenham was wel misnoegd over de 0-2 van Mata. De poging van de Spanjaard was niet over de lijn.

  Drogba brak net voor de rust de match open met een klasseflits. Hij draaide zich vrij en knalde de bal in de bovenhoek. Tottenham kreeg na rust nog een tik: het schot van Mata werd voor de lijn gestopt, ref Atkinson kende het doelpunt toch toe.

  Tottenham was razend en kreeg door Bale even wat hoop, maar Ramires, Lampard en Malouda hadden geen genade. Het is de elfde finale van FA Cup voor Chelsea. In die finale, op 5 mei op Wembley, neemt Chelsea het op tegen Liverpool. Dat won zaterdag zijn halve finale tegen stadsrivaal Everton.

  "Tottenham is een van de sterkste teams uit de Premier League. We hebben prima gespeeld en het resultaat mag gezien worden", zegt Chelsea-verdediger John Terry. "De goal van Mata? Ik denk dat de bal niet over de lijn was, maar de ref kende het doelpunt toch toe. Daar kunnen we nu niet veel meer aan veranderen."

  Tottenham - Chelsea 1-5

  Doelpunten: 43' Drogba 0-1, 49' Mata 0-2, 56' Bale 1-2, 77' Ramires 1-3, 81' Lampard 1-4, 90' Malouda 1-5

  Tottenham: Cudicini, Walker, Gallas, King, Assou-Ekotto, Lennon, Modric, Parker (90' Sandro), Bale, Van der Vaart (75' Defoe), Adebayor

  Chelsea: Cech, Bosingwa, Terry, Luiz (59' Cahill), Cole, Ramires (82' Malouda), Lampard, Mikel, Kalou, Drogba (84' Torres), Mata

  Scheidsrechter: Atkinson
  Stadion: Wembley - Londen
  Toeschouwers: 85.731