• home
 • video
 • pas verschenen

  Ryan Donk: "Mijn oma zou het zo gewild hebben"

  Ryan Donk kust zijn rouwband na de gelijkmaker.

  Gisteren beleefde Ryan Donk een rollercoaster aan emoties. In de namiddag woonde hij de begrafenis van zijn oma bij en 's avonds maakte hij als invaller de 1-1 in Standard-Club Brugge. "Zelf kan ik op een dag als vandaag onmogelijk blij zijn."

  Ryan Donk was donderdag nog in Amsterdam voor de begrafenis van zijn oma en enkele uren later bezorgde hij Club Brugge een punt bij Standard.

  "Het was een emotionele dag voor mij. Door de files was het een gevecht om op tijd in Luik te geraken, maar dat gaf me de gelegenheid om na te denken."

  "Ik voelde me niet klaar om te spelen, maar uiteindelijk ben ik toch ingevallen. Mijn oma zou het zo gewild hebben", zegt de verdediger.

  "Ik ben blij dat ik met dat doelpunt de ploeg toch heb kunnen helpen. Zelf kan ik op een dag als vandaag onmogelijk blij zijn", zegt de Nederlander op de website van Club Brugge.

  Daum: "Ik kan Ryan alleen bedanken"

  Christoph Daum had niets dan lof voor Ryan Donk. "Ik heb het grootste respect voor Ryan", zegt de trainer van Club. "Wat hij vandaag gedaan heeft, was buitengewoon. Ik kan hem enkel bedanken."

  "Hij kwam pas net voor de aftrap aan in Luik na de begrafenis. Toen hij toekwam gaf hij nog aan dat hij niet klaar was om te spelen. Maar na een goeie opwarming tijdens de rust zei hij dat ik op hem kon rekenen."

  "Als ik dan zie hoe Ryan hier invalt en uiteindelijk nog scoort, dan kan ik enkel "chapeau" zeggen. Ik heb heel veel respect voor een persoonlijkheid als Ryan", zegt de Duitser.