• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht gaat in beroep in zaak-Wasilewski

  Anderlecht legt zich niet neer bij de straf voor Wasilewski.

  Anderlecht heeft beslist om in beroep te gaan tegen de straf die Marcin Wasilewski kreeg voor zijn elleboogstoot aan Peter Delorge. Paars-wit kan de Poolse verdediger daardoor zeker nog twee wedstrijden blijven opstellen in afwachting van de uitspraak.

  Wasilewski werd op basis van de beelden vier wedstrijden geschorst. Anderlecht had zes dagen om beroep aan te tekenen en die tijd benutte het volledig. De club legt zich niet neer bij de straf, maar onthoudt zich van alle commentaar.

  Anderlecht stelt zich vooral vragen bij de rol van ref Sam Loeman. Die beweerde de fout van Wasilewski niet gezien te hebben, maar hij floot wel voor "schermutselingen aan de tweede paal". Door het beroep mag Wasilewski blijven spelen.