• home
 • video
 • pas verschenen

  België ontmoet Zweden in Daviscup-barrages

  België raakte vorig weekend voorbij Groot-Brittannië.

  Als de Belgische tennissers hun plaats in de Wereldgroep willen heroveren, dan moeten ze in september voorbij Zweden raken. Dat is het resultaat van de loting voor de barrages. België, dat thuis mag spelen, is 18e op de ranking, de Zweden staan op de 12e plaats.

  België bereikte de barrages door in de Europese groep Groot-Brittannië te kloppen. De Zweden komen uit de Wereldgroep, waar ze tegen Servië verloren. België heeft het thuisvoordeel en mag dus de ondergrond kiezen.

  Johan Van Herck, kapitein van het Belgische Daviscup-team, is tevreden met Zweden als tegenstander. "Dit is zeker een gunstige loting. En we spelen thuis, dat is altijd een voordeel."

  Söderling, intrinsiek de beste Zweed, is gezakt naar de 30e plek op de ATP-ranking. Hij sukkelt met klierkoorts en speelde al 9 maanden geen match meer. "Het wordt afwachten of Söderling zal spelen. Maar ook als hij meedoet, maken we zeker een kans."

  "Ik denk dat we in Charleroi zullen spelen tegen Zweden, maar dat moet de federatie nog bevestigen", zegt Van Herck.