• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanendert: "Ik wil vier keer de finale rijden"

  Vanendert: "We moeten andere teams het werk laten opknappen"

  Met het vierluik Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik komen de wedstrijden voor Jelle Vanendert eraan. De Lotto-Belisol-renner ziet het zitten, net als zijn ploegleider Marc Sergeant. "We trekken voor deze koersen een vat nieuwe renners open", luidt het.

  "Het gaat goed. Ik heb mijn programma afgewerkt in functie van de Ardense klassiekers", vertelt Vanendert, die een duidelijk doel heeft.

  "De Waalse Pijl ligt me het best, want ik hou van een steile aankomst. Mijn uitslagen van de voorbije jaren geven me daar extra vertrouwen voor. In de Brabantse Pijl zal ik knechten voor Meersman. Maar ik wil wel in elke koers de finale rijden."

  "Of we extra druk voelen door de mindere resultaten van de laatste weken? Neen. De ploeg voor deze koersen is trouwens een andere dan de voorbije weken."

  "We moeten andere teams het werk laten opknappen. Zo kunnen wij onze krachten sparen. Zonder absolute kopman moeten we het collectief spelen in de finale."

  Sergeant: "Een zure appel"

  De klassieke koersen brachten geen succes voor Lotto-Belisol. Ploegleider Marc Sergeant hoopt op beterschap in de Ardense klassiekers, waar andere renners het zullen moeten waarmaken.

  "De voorbije periode was voor ons een heel zure appel waar we moesten doorbijten. Ik ben heel blij dat dit achter de rug is. Met de klimklassiekers staan er altijd veel andere renners op. We trekken nu een vat nieuwe renners open", zegt Sergeant.

  "Jelle Vanendert en Jurgen Van den Broeck hebben zich in alle rust kunnen voorbereiden. Zij moeten er nu staan. Nu breekt voor hen een belangrijke periode aan. Maar we moeten ook eerlijk zijn: zij zijn niet de grote winnaars. We mikken op enkele mooie ereplaatsen en we willen attractief koersen in de finale. In de Brabantse Pijl hebben we met Meersman wel een kandidaat-winnaar."