• home
 • video
 • pas verschenen

  Goegebuer eindigt achtste op het EK

  Goegebuer (op archieffoto) voelde de nasleep van een griepje nog.

  Tom Goegebuer is op het EK gewichtheffen in Antalya achtste geworden in de klasse tot 62 kilogram. Voor Goegebuer is het EK louter voorbereiding op de Olympische Spelen. "Zonder ziekte had er veel meer in gezeten", zegt hij.

  Goegebuer (37) was in 2009 Europees kampioen in de klasse tot 56 kg, vorig jaar werd hij vierde. Dit jaar komt hij in een hogere gewichtsklasse uit, omdat dat beter past in zijn voorbereiding op de Olympische Spelen. Goegebuer weet wel pas in juni of hij naar Londen mag.

  Na het trekken was Goegebuer derde met 118 kilogram, na twee gemiste pogingen op 122 kilogram. In het stoten haalde hij 146 kilogram, waardoor hij nog een plaatsje opschoof.

  Maar nog zes gewichtheffers deden beter. De Turk Bunyamin Sezer pakte voor eigen volk het goud. Zilver en brons gingen naar de Cyprioot Minasidis en de Bulgaar Enev.

  "Er zat veel meer in"

  Goegebuer is "niet ontevreden" over zijn prestatie. "In mijn voorbereiding had ik een terugval door een griepje. En ik had toch nog last van de nasleep."

  "In het trekken bleef ik steken op mijn aanvangsbeurt van 118 kg. Ik miste 122 kg twee keer nipt. Maar omdat ik in februari al 122 kg trok voor ik ziek werd, was dit wel een ontgoocheling."

  "In het stoten deed ik het beter. Bij mijn laatste poging met 149 kg verloor ik het evenwicht bij het rechtkomen. Was ik niet ziek geweest, dan zat er zeker veel meer in. Nu begint deel twee van de voorbereiding voor de Spelen."