• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse politie voelt Wasilewski even aan de tand

  Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski heeft zich dieper in de nesten gewerkt. Tijdens een avondje uit in Duitsland met collega-international Slawomir Peszko van Keulen kwam hij in aanraking met de politie. "Marcin heeft zich niks te verwijten", zegt Anderlecht.

  Wasilewski woonde zaterdag op uitnodiging van Peszko Keulen-Bremen bij. Daarna gingen de twee een hapje eten in de stad.

  Volgens Wasilewski dronk Peszko te veel, waarna hij hem in een taxi zette. Peszko maakte ruzie met de chauffeur, de politie kwam erbij en Peszko moest een nacht in de cel ontnuchteren. Wasilewski mocht - naar eigen zeggen - meteen beschikken.

  Tegen de middag stuurde Anderlecht een persbericht: "Na wat telefoontjes en een gesprek met Marcin vanochtend is gebleken dat de verdediger zich niks te verwijten heeft. Het bewijs is dat hij meteen mocht beschikken van de politie. Hij keerde ook op tijd terug naar Brussel", zegt manager Herman Van Holsbeeck.

  Op de website van Keulen heeft Peszko zich al verontschuldigd: "Ik heb veel spijt. Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en heb me onprofessioneel gedragen."

  Keulen gaf Peszko (foto) ondertussen al een boete en hij behoort dinsdag tegen Mainz alvast niet tot de selectie.

  Geen EK voor de twee?

  In de Poolse media is er heel wat te doen over de het dronken voorval van Peszko en Wasilewski. Volgens sommige bronnen zou bondscoach Franciszek Smuda de twee uit zijn selectie weren voor het EK komende zomer in eigen land en Oekraïne.

  Maar volgens de Poolse bond is dat nog niet aan de orde. "Smuda woont woensdag Dortmund-Bayern München bij. Dan zal hij met de twee een gesprek voeren", zegt een woordvoerder.