• home
 • video
 • pas verschenen

  CL-ambities van Tottenham krijgen ferme knauw

  Ook Adebayor kon Tottenham niet behoeden voor de nederlaag.

  De Champions League-aspiraties van Tottenham hebben een ferme knauw gekregen, na een 1-2-nederlaag tegen Norwich. Ook Chelsea verspeelde weer dure punten. En Simon Mignolet slikte met Sunderland vier doelpunten bij het Everton van Marouane Fellaini.

  Tottenham moest tegen Norwich snel achtervolgen, nadat Pilkington geharrewar in de defensie had afgestraft. Toen Norwich een penalty niet kreeg en Defoe op de tegenaanval de 1-1 maakte, was Norwich woedend. Het zag nog een penalty door de neus geboord, maar won wel, dankzij een hard schot van Bennett na ruim een uur. Newcastle (2-0 tegen Bolton) komt naast Tottenham op de vierde plaats.

  Tottenham-coach Harry Redknapp: "Het was een lastige namiddag voor ons. Een pluim voor Norwich, ik denk dat zij deze overwinning verdienen. Wij stelden teleur vandaag."

  Tottenham had wel het geluk dat ook Chelsea punten liet liggen. In de stadsderby tegen Fulham raakte het niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Bij Fulham stond Moussa Dembele de hele wedstrijd op het veld.

  Simon Mignolet beleefde geen prettige namiddag bij Everton. Bij de rust (0-0) was er nog niet veel aan de hand voor Sunderland, maar in de tweede helft gingen Mignolet en co kopje onder. Gueye zorgde al snel voor de 1-0 en in het slotkwartier scoorde Everton nog drie keer. Marouane Fellaini werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.