• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "Ongelooflijke pechdag"

  Fabian Cancellara kleurde mee de E3 Harelbeke, maar de Zwitser werd afgeremd door pech. Ook Sep Vanmarcke en Greg Van Avermaet toonden hun goede vorm en blikken tevreden terug.

  Fabian Cancellara moest na de streep duidelijk nog bekomen van zijn pechdag. "Ik denk wel dat je kunt zeggen dat het geluk niet aan mijn zijde stond."

  "Drie keer pech en twee keer gevallen", vat de Zwitser van RadioShack zijn dag samen. "Die val bovenop de Kwaremont, waar ik aangereden werd door Barredo toen ik een nieuw wiel kreeg, deed echt pijn. Ik kon toch nog terugkeren en zo kan ik nog tevreden zijn over vandaag."

  "Ik kijk vooral uit naar de koersen die moeten komen. En vooral, ik denk dat ik zowat alle pech al moet gehad hebben. Nog zo'n dag lijkt onmogelijk."

  Vanmarcke: "Conditie is heel goed"

  Sep Vanmarcke moest vrede nemen met de vijfde plaats in Harelbeke. "Op de Paterberg raakte ik niet op de goeie versnelling en moest ik veel te groot naar boven rijden", zegt Vanmarcke.

  "Daar maakte ik mijn benen kapot en daarom had ik het lastig  op de Knokteberg. Ik raakte toch nog vooraan en probeerde nog weg te raken. Dat was ik de ploeg verschuldigd, want ik was voor het eerst kopman en kon niet anders dan alles geven. Mijn conditie is wel heel goed."
   

  Van Avermaet: "Klaar voor de Ronde"

  Philippe Gilbert gaf alweer niet thuis en dus moest Greg Van Avermaet de eer hoog houden bij BMC. Ondanks een 26e plaats was die toch tevreden.

  "Niemand wou het initiatief nemen om zonder Cancellara door te rijden met een mooie groep na de Kwaremont. Ik onthou dat mijn conditie goed is. Ik ben tevreden over mijn koers en kan hierop voortbouwen. Ik raak wel klaar voor de Ronde."