• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel voorbij Defour naar finale Ligabeker

  Witsel (op archieffoto) speelt de finale van de Portugese Ligabeker.

  In Portugal heeft Axel Witsel met Benfica de finale van de Ligabeker bereikt. Benfica versloeg in de halve finale het Porto van Steven Defour met 3-2.

  Beide Belgen speelden de hele wedstrijd, Witsel kreeg in de 80e minuut geel. Benfica kwam al snel op 1-0 via Pereira, maar na een owngoal van Garcia in de achtste minuut kon de wedstrijd opnieuw beginnen.

  Mangala (ex-Standard) bracht Porto na 17 minuten zelfs op een 1-2-voorsprong, maar met doelpunten van Nolito (kort voor de rust) en Cardozo (een kwartier voor het einde) sleepte Benfica de kwalificatie toch nog in de wacht.

  In de finale neemt Benfica het op tegen Gil Vicente of Braga. Die spelen donderdag hun halve finale.