• home
 • video
 • pas verschenen

  Delorge: "Laat die excuses maar zitten"

  Delorge: "Wat heb ik aan zo'n verplicht nummertje?"

  Peter Delorge is niet onder de indruk van de excuses van Marcin Wasilewski. Die gaf de STVV-speler afgelopen zondag een elleboogstoot. "Excuses maken niet uit, want ik weet wat ik heb gezien. Hij deed het met opzet", zegt Delorge in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

  Gisteren bood Marcin Wasilewski via de media zijn excuses aan aan Peter Delorge voor zijn elleboogstoot. De Pool van Anderlecht beloofde Delorge zelf ook nog eens op te bellen, maar daar zit de STVV-speler niet op te wachten. "Hij mag sorry zeggen, maar dat maakt geen verschil voor mij."

  "Wasilewski mag mij persoonlijk bellen om zijn excuses aan te bieden, maar wat heb ik aan zo'n verplicht nummertje?", zegt Delorge in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. "Wil hij misschien zijn vel redden? Het kwaad is al geschied."

  "Excuses maken niet uit, want ik weet wat ik zag. Hij deed het met opzet. Hij mag blij zijn dat ik ongedeerd bleef. Mijn seizoen had erop kunnen zitten."

  Delorge is wel te spreken over het kordate optreden van Anderlecht. "Ik vind het groot dat de club hem zelf heeft gestraft. Ik hoop nu alleen dat de bond ook zijn verantwoordelijkheid neemt en een voorbeeld stelt met een straf."

  "Wellicht kan ik woensdag zonder masker spelen"

  De elleboogstoot van Wasilewski heeft al bij al niet veel schade aangericht bij Delorge. "Mijn gezicht is niet half vertimmerd: het is slechts een barstje", zegt hij.

  "Ik voel me nog wat slapjes, maar toch gaat het goed met mij. Mijn neus is niet eens gebroken. Als ik niet te veel hinder ondervind, kan ik woensdag spelen. Wellicht zelfs zonder masker."

  Dinsdagavond kwam er duidelijkheid over de paraatheid van Delorge. Hij is fit en kan spelen tegen OH Leuven.