• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish: "Ik heb groep in de steek gelaten"

  Mark Cavendish: "Op mijn lijst van slechtste dagen in mijn carrière."

  Mark Cavendish riep zichzelf vooraf uit tot topfavoriet van Milaan-Sanremo, maar de wereldkampioen moest al op Le Manie lossen. Hij kon nooit een rol van betekenis spelen. "Mark had gewoon een offday", zegt zijn ploegmaat Bernhard Eisel.

  Mark Cavendish kwam samen met zijn boezemvriend en ploegmaat Bernhard Eisel vroeg in de race ten val. "Maar in de aanloop naar Le Manie zaten we allebei goed vooraan in het peloton", zegt Eisel.

  "Mark kreeg het lastig op Le Manie en hij moest de rol lossen. Daarna vond hij ook op het vlakke zijn ritme niet. Toen bleek snel dat we niet meer voorin zouden geraken. Mark heeft nog iedereen bedankt voor het harde werk."

  "Mark had gewoon een offday, zo eenvoudig is het. Hij was goed in Tirreno-Adriatico maar nu miste hij de kracht. Het is erg jammer, want hij wou heel graag winnen. Hij is enorm ontgoocheld."

  Cavendish: "In mijn lijst van slechtste dagen"

  Cavendish verdween na Milaan-Sanremo snel in de bus van Team Sky en kwam niet meer naar buiten om een reactie te geven. De wereldkampioen schreef zondag wel iets op Twitter.

  "De race van gisteren staat zeker op mijn lijst van slechtste dagen in mijn carrière. Iets was heel slecht. Ik heb geen verklaring, maar ik heb een ongelooflijke groep in de steek gelaten."