• home
  • video
  • pas verschenen

    Fuentes geeft bloedtransfusies toe

    De Spaanse dopingdokter Eufemiano Fuentes heeft toegegeven dat hij wel degelijk bloedtransfusies bij profsporters uitvoerde. Dat staat zwart op wit op documenten die gebruikt worden in een proces en een Spaanse krant kon inkijken.

    Fuentes is de spilfiguur in de dopingzaak die vooral de wielerwereld op z'n kop zette. Hij staat nu in Spanje terecht omdat hij bij bloedtransfusies in hotelkamers mogelijk betrokkenen in gevaar bracht. Dat zou dan aan slechte hygiënische omstandigheden liggen.

    Zonder namen te noemen geven zijn advocaten toe dat er bloedtransfusies op hotelkamers waren, maar ontkennen ze wel dat Fuentes de wet overtrad. Ze stellen ook dat het de wens van de sporters was om in een hotelkamer en niet in een ziekenhuis behandeld te worden.