• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "Hoorde dat Boonen ook sterk is"

  Fabian Cancellara toonde in de Tirreno zijn uitstekende vorm.

  Als er iemand nog een bewijs wou dat de vorm van Fabian Cancellara goed is, dan heeft hij dat bewijs dinsdag gekregen. De Zwitser won de afsluitende tijdrit in de Tirreno en lijkt helemaal klaar voor de voorjaarsklassiekers.

  "Het is goed om te winnen, dat toont dat ik in vorm ben. Dit team van Johan Bruyneel heeft veel ervaring met grote rondes, maar dit is de eerste keer dat het team een echte leider heeft voor de klassiekers", zegt Cancellara. "Iedereen is in vorm en ik denk dat we een show zullen opvoeren."

  Teammaat Bennati werd tweede in de tijdrit. "Een sterke Bennati is goed voor hem, goed voor het team en goed voor mij. Het geeft ons een tweede optie."

  Cancellara zette vier jaar geleden Milaan-Sanremo op zijn palmares en de Zwitser is ook zaterdag een van de favorieten. "Maar de Primavera is en blijft een loterij", zegt hij.

  "Zoals elk jaar staan er heel wat namen op de lijst met favorieten voor Milaan-Sanremo. Het is een wedstrijd die je kan winnen als je niet in topvorm bent. Het is een lange en speciale koers en alles kan gebeuren."

  "Er is een naam die altijd genoemd wordt en dat is die van Sagan. Ik zag ook een goeie Freire en een goeie Cavendish. En ik heb gehoord dat ook Boonen goed is."