• home
 • video
 • pas verschenen

  Michel Preud'homme krijgt trofee van collega's

  Michel Preud'homme heeft de tweede Guy Thys Award gewonnen, een prijs voor de coach die het meest heeft bijgedragen aan het imago van het trainersvak en het voetbal. Preud'homme volgt op de erelijst Ariël Jacobs, de coach van Anderlecht, op.

  De Belgische trainersvereniging reikte dit jaar voor de tweede keer de trofee uit. 68 leden brachten hun stem uit. Naast Preud'homme waren dit jaar ook Peter Maes, Hein Vanhaezebrouck, Frank Vercauteren en Ariël Jacobs genomineerd.

  Preud'homme is op dit moment coach van Al Shabab, in Saudi-Arabië. Al Shabab is leider in de competitie. Eerder had Preud'homme al succes bij Standard, AA Gent en Twente.

  Hij loodste Twente vorig jaar naar de tweede plaats in Nederland en winst in de Nederlandse beker. "Elke trofee is een verrassing", zei Preud'homme via Skype. "Maar het is leuk om te weten dat je werk gewaardeerd wordt, vooral in eigen land."

  Preud'homme: "Carte blanche van voorzitter"

  Preud'homme doet het goed bij Al Shabab. "Op vijf speeldagen van het einde staan we op kop met 16 overwinningen en vijf draws", zegt de Belgische trainer. "Maar het is nog altijd heel spannend."

  Hij beklaagt zich de keuze voor Al Shabab niet. "Als we winnen, beleef ik er plezier aan. Het was niet makkelijk om me aan te passen in het begin, maar de voorzitter heeft me carte blanche gegeven."

  "We zijn bezig met een project. Het doel is om de club op elk vlak te verbeteren en op dit moment verloopt het perfect. Ik heb binnenkort een gesprek met de voorzitter over mijn toekomst."