• home
 • video
 • pas verschenen

  Schumacher is klaar voor nieuwe F1-seizoen

  Michael Schumacher kijkt vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen.

  De eerste Grote Prijs van het nieuwe Formule 1-seizoen vindt volgende week plaats in Australië. Michael Schumacher wil na twee magere jaren terug scoren. "De wintertesten zijn goed verlopen", zegt de zevenvoudige wereldkampioen.

  Michael Schumacher die voor zijn derde jaar bij Mercedes staat, start vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen.

  "De auto heeft veel potentieel en wij beginnen veel beter voorbereid aan het nieuwe seizoen dan de voorbije twee jaar. De snelheid is behoorlijk, al moet je niet verwachten dat we kunnen winnen in Melbourne."

  "We hebben een stap vooruit gezet maar pas na Australië zullen we weten hoe groot die stap is", zegt de 43-jarige Schumacher.

  Met Schumacher, Vettel, Button, Hamilton, Räikkönen en Alonso zullen er voor het eerst zes wereldkampioenen op de startgrid staan.

  "Echt super. Lange tijd was ik de enige wereldkampioen tussen alle anderen. Dat pleit voor de Formule 1 en hopelijk levert het mooie races op. Ik kijk nu nog meer uit naar het nieuwe seizoen."

  Het contract van Schumacher loopt op het einde van het seizoen af. Over een eventuele verlenging wil de Duitser voorlopig nog niets kwijt. "Dat is op dit moment totaal onbelangrijk. Ik ben er helemaal niet mee bezig."