• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vargas speelt misschien op slotspeeldag"

  Ronald Vargas woonde zondag Anderlecht-Cercle Brugge bij.

  "Ronald Vargas zit op schema" zegt Anderlecht-kinesist Jochen De Coene. Vier maanden na zijn zware knieoperatie hoopt de Venezolaan volgende week te mogen starten met loopoefeningen.

  Eind oktober ging Vargas in de bekermatch tegen Rupel-Boom door zijn knie. Het was nog maar zijn eerste basisplaats bij Anderlecht, nadat hij net hersteld was van een blessure aan dezelfde knie in het voorjaar bij Club Brugge.

  "Vargas werkt hard om terug te keren, maar gaat zeker niet overhaast te werk", zegt De Coene in Het Laatste Nieuws.

  "Ik denk niet dat de play-offs in zijn agenda staan. Het zou mooi zijn mocht hij in de laatste wedstrijd van Play-off I (op 13 mei) nog even op het veld komen. Dat zou hem mentaal een enorme boost geven om het volgende seizoen aan te vatten."

  Anderlecht deed twee jaar geleden hetzelfde met Marcin Wasilewski na zijn beenbreuk. "Ook hij speelde in de allerlaatste match van het seizoen tegen STVV even mee. Helemaal klaar was hij nog niet, maar het gaf hem enorm veel mentale kracht om door te zetten."