• home
 • video
 • pas verschenen

  "Haarstaal van Bart Wellens is negatief"

  Bart Wellens: "Blij? Niet speciaal. Ik wist dit op voorhand."

  Bart Wellens is niet door doping in het ziekenhuis beland. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De haartest die het gerecht afnam, is negatief. Het gerecht wil het nieuws echter niet bevestigen: "Wij communiceren voorlopig niet over de zaak."

  Aan de vooravond van het BK veldrijden op 8 januari werd Bart Wellens met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Door een hartfalen hing zijn leven even aan een zijden draadje.

  Gealarmeerd door dopinggeruchten sprong het gerecht van Turnhout op de zaak. Een huiszoeking bij de crosser leverde niets op, het haarstaal dat het gerecht op 2 februari afnam, pleit hem nu ook vrij, aldus de kranten.

  Wellens reageert in Gazet van Antwerpen en Het Belang: "Speciaal blij ben ik niet. Ik wist dit op voorhand. Ik was er gerust op dat ze niets zouden vinden."

  "Maar ik wacht toch nog op de officiële bevestiging van het parket. Laat ze nu maar zo snel mogelijk overgaan tot actie en mijn naam volledig zuiveren. Dan is dit hoofdstuk wat mij betreft afgesloten."

  Parket: "Communiceren niet zolang onderzoek naar Concap loopt"

  Het parket van Turnhout wil niets over de zaak kwijt. "Het onderzoek naar Wellens maakt deel uit van een ruimer onderzoek naar Luc Van den Broeck, de man achter voedingssupplement Concap. Zolang dat onderzoek loopt, communiceren we niet over deze zaak", zegt Inge Delissen aan onze redactie.