• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Heb nu alle truien door geluksgetal"

  "Ik doe het weer goed met het nummer 103, dat is geen toeval meer."

  Vorig jaar kwam Thomas De Gendt aan de oppervlakte door winst in de eerste rit in Parijs-Nice. En ook nu liet hij met de vijfde plaats in de openingstijdrit van zich spreken. "De benen zijn goed." Die van Andy Schleck en Tony Martin heel wat minder.

  Omdat De Gendt de snelste was op de helling in de korte chronorit kreeg hij de bolletjestrui. "Mijn collectie leiderstruien is nu compleet. Vorig jaar droeg ik hier al geel, groen en wit", zegt de renner van Vacansoleil-DCM in de kranten.

  De renner met het rugnummer 103 heeft een verklaring. "Dat is mijn geluksgetal. Als belofte won ik daarmee de Ronde van Lorraine en ook vorig jaar was dit hier mijn nummer. Dat is geen toeval meer."

  "Vorige week moest ik opgeven in de Omloop door een verkoudheid. Maar nu zijn de benen eindelijk goed. Deze vijfde plaats geeft me een boost om weer voluit te gaan in deze Parijs-Nice. Ik hou me wel gedeisd voor een dagzege, ik mik op de top 15 in het eindklassement."

  Andy Schleck (142e): "Dit was geen test"

  Wie door de mand vielen in de chrono, waren Andy Schleck en Tony Martin. De broers Schleck willen de Tour winnen, maar dan zullen ze nog hard aan hun tijdrit moeten werken.

  Andy verloor over 9,4 km liefst 1'01". 141 renners deden beter. Broer Fränk eindigde 121e op 54". "De eindzege is weg", zegt Andy in Het Nieuwsblad. "Dit was ronduit slecht. Ik voelde me ook niet goed. Dit kan je wel bezwaarlijk een test noemen na enkele dagen competitie in de Ronde van Oman."

  Tony Martin was 28e op 25". De titelhouder van Omega Pharma-Quick Step moest in de regen rijden, maar nam dat niet als excuus. "Ik had slechte benen. Ze waren meteen verzuurd. Ik hoop dat het gewoon een slechte dag was. Ik blijf met de ploeg knokken voor dagwinst en eindwinst."