• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vandenhaute verdient krediet met nieuwe Ronde"

  De vernieuwde Ronde van Vlaanderen is een thema waar ook de VRT-wielermannen zich over hebben gebogen in onze vooruitblik op het wielerjaar. "Afwachten en daarna evalueren", luidt het devies over het nieuwe parcours. "We moeten deze Ronde "new look" een kans geven."

  "We kunnen maar één ding doen: afwachten hoe het allemaal verloopt en daarna evalueren", opent Michel Wuyts.

  "Ik denk dat de meeste toppers het nieuwe parcours wel zien zitten, maar ook een beetje met een ei in hun broek zitten: hoe zullen ploegen met dit parcours omgaan, wie opent de koers en wat moeten wij dan doen?"

  "Met zo'n zware finale bestaat de kans dat een soort afwachtingsprocedure wordt ingeschakeld en dat de koers pas losbarst op de laatste passage van de Oude Kwaremont. Ik kijk ernaar uit."

  Renaat Schotte breekt een lans voor organisator Wouter Vandenhaute: "Wie roept dat Vandenhaute de Ronde te commercieel maakt, heeft ongelijk. Toen Vandenhaute de Ronde overnam, was die verlieslatend. Hij redt de Ronde dus op korte termijn. Op lange termijn zal hij door de meesten als visionair worden beschouwd."

  Christophe Vandegoor geeft de vernieuwingen ook het voordeel van de twijfel. "Een ondernemer die iets probeert te veranderen verdient krediet", zegt Vandegoor over Vandenhaute. "Geld zal hier zeker een rol in spelen, maar daar draait de wereld rond. Sportief moet alles zich nog uitwijzen, daar kun je nu nog niets zinnigs over zeggen."

  Karl Vannieuwkerke heeft het laatste woord. "We moeten deze Ronde "new look" een kans geven", zegt de tv-commentator. "Met het parcours op zich is niks mis. Voor velen is het emotioneel dat de Muur weg is, maar als dit parcours zijn diensten bewijst, spreekt niemand over twee of drie jaar nog over de Muur."