• home
 • video
 • pas verschenen

  Riga: "Opletten bij stilstaande situaties"

  Standard heeft met een 1-1-gelijkspel een goeie uitgangspositie meegenomen bij Wisla Krakau, maar het tankte vorig weekend allesbehalve vertrouwen bij door de 4-2-nederlaag tegen Zulte Waregem, waar het vooral bij corners stuntelde.

  Bij Zulte Waregem incasseerde Standard drie doelpunten uit corner. Dat wil coach José Riga niet opnieuw meemaken.

  "Het is zeker niet zo dat we niet meer op stiltaande fases trainen. Integendeel, we hadden vorige week eigenlijk veel op een andere verdedigende tactiek bij hoekschoppen geoefend. En ik vrees dat we zo aan efficiëntie moesten inboeten."

  "Ondertussen pakten we de gebreken al aan. We moeten wel goed opletten bij dat soort situaties en de taken uitvoeren."

  Om 19u start Standard-Krakau en Riga vermoedt dat zijn ploeg enthousiast zal acteren. "Mijn groep is erg gedreven om door te stoten en bezit daarvoor drie essentiële kwaliteiten: luciditeit, realisme en intelligentie."