• home
 • video
 • pas verschenen

  Offredo krijgt schorsing van een jaar

  Yoann Offredo kan zijn goeie voorjaar van 2011 niet herhalen.

  Het voorjaar moet nog echt beginnen en het is al afgelopen voor Yoann Offredo (25). De Franse renner wordt door de Franse federatie een jaar geschorst voor drie inbreuken op de whereabouts-regel. Hij kan wel nog in beroep gaan.

  Twee keer (31 december 2010 en 30 juni 2011) was Offredo te laat om zijn programma in te dienen. In juli  van vorig jaar vergaten hij en zijn team FdJ het schema aan te passen, nadat hij op het laatste moment beslist had om toch aan een koers deel te nemen, een kermiskoers in België.

  "Offredo schreeuwt zijn onschuld uit en hij heeft gelijk, ik steun hem", zegt zijn ploegleider Martial Gayant in L'Equipe. "Het reglement wordt toegepast, maar de wet moet voor iedereen gelijk zijn."

  Ploegmanager Marc Madiot neemt het ook op voor zijn renner: "Ik zit nu vooral in met zijn mentale toestand. Ik ga hem zeker niet laten vallen. Ik vind de straf heel zwaar. De eerste twee overtredingen zijn misschien wel zijn fout, maar die derde niet."

  Offredo was met zijn ploeg in Vlaanderen, waar hij zich aan het voorbereiden was op het Belgische openingsweekend. Zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad wordt hij vervangen door Mickaël Delage.

  Vorig jaar vierde in de Omloop

  Yoann Offredo is niet zomaar een meeloper in de voorjaarsklassiekers. Vorig jaar werd hij vierde in de Omloop Het Nieuwsblad, zevende in Milaan-Sanremo en elfde in Gent-Wevelgem. Voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix moest hij verstek laten gaan, omdat hij na de aankomst in Gent-Wevelgem was gevallen.