• home
 • video
 • pas verschenen

  Isinbajeva doet er indoor een centimeter bij

  Jelena Isinbajeva sprong in de open lucht al over 5,06 meter.

  Jelena Isinbajeva heeft op een indoormeeting in Stockholm haar wereldrecord polsstokspringen indoor verbeterd. De Russin ging bij haar tweede poging over 5,01 meter. In de open lucht staat haar wereldrecord op 5,06 meter.

  Jelena Isinbajeva is de afgelopen jaren door een donkere periode gegaan. De wereldrecordhoudster kon sinds de Olympische Spelen van 2008 in Peking geen groot toernooi meer winnen en nam zelfs even een sabbatperiode.

  Maar met de Olympische Spelen in het verschiet heeft ze haar topvorm weer te pakken. Isinbajeva had de zege al op zak met een sprong over 4,82 meter, maar daarna ging ze ook nog over 4,92 meter en 5,01 meter, 1 centimeter beter dan in 2009 in Donjetsk.

  "Ik ben heel blij dat ik opnieuw op dit niveau spring", zei Isinbajeva. "Ik heb er zelfs van gedroomd. Ik wil het publiek bedanken voor de steun vandaag. Dit is mijn echte comeback."