• home
 • video
 • pas verschenen

  Vercauteren: "Ik heb Genk gewaarschuwd"

  Frank Vercauteren voelt zich goed bij Al Jazira.

  Zondag om 14.30u spelen met Anderlecht en RC Genk twee ex-clubs van Frank Vercauteren tegen elkaar. De coach van Al Jazira volgt het Belgische voetbal nog een beetje.

  "In Abu Dhabi kun je alle Europese competities volgen, maar niet de Belgische", zegt Vercauteren in Sudpresse.

  "Soms probeer ik via het internet naar matchen te kijken, maar dat is ook niet makkelijk. Ik lees wel de sportwebsites. Zo blijf ik toch een beetje op de hoogte."

  "Het enige wat ik mis is mijn familie. Ik werk hier graag. Je leert hier anders te denken door in een andere cultuur te werken. Dat is verrijkend."

  "Ik had gevraagd om voorzorgen te nemen, maar dat is niet gebeurd"

  Frank Vercauteren verliet RC Genk in het seizoensbegin. De kampioen heeft het moeilijk om in de top 6 te blijven. "Ik heb Genk nochtans gewaarschuwd voor de moeilijkheden die na de titel zouden komen", vertelt Vercauteren.

  "Ik had gevraagd om voorzorgen te nemen, maar dat is niet gebeurd. Iedereen kon voorspellen dat er transferproblemen zouden zijn met Courtois en De Bruyne. Genk loopt eigenlijk al een hele tijd achter de feiten aan."

  Ondertussen liep het bij Genk ook fout met Anthony Vanden Borre. "Ik wil me niet bemoeien, maar ik snap iets niet. Anthony was een sterkhouder in de Champions League en hij speelde sterk bij de Rode Duivels. Plots zou hij niks meer kunnen? Ik weet hoe je Anthony moet aanpakken en vooral wat je niet moet doen met hem."