• home
 • video
 • pas verschenen

  Vader Borlée: "Kevin en Jonathan lopen sneller"

  Volgens Jacques Borlée zijn zijn zonen weer wat sterker geworden. "Jonathan en Kevin zijn sneller dan een jaar geleden. "Ik denk dat dit jaar 44"30 mogelijk is", zegt de vader en coach. "We staan al ver, maar het volstaat nog niet", zegt Jonathan Borlée.

  Voor de Borlées telt dit jaar maar één ding: de Olympische Spelen in Londen. De 400-meterlopers zijn net terug van stage in Zuid-Afrika.

  Vader en coach Jacques Borlée is tevreden: "Jonathan en Kevin zijn sneller dan 1 jaar geleden."

  "In 2011 hadden ze een 44"50 in de benen, maar door omstandigheden is dat er niet uitgekomen. Ik denk dat dit jaar 44"30 mogelijk is. En als ze dan in de olympische finale staan, kan alles."

  Kevin Borlée beseft dat de tegenstand nog sterker zal zijn dan op het WK in Daegu, waar hij brons pakte: "We moeten dus progressie boeken. 44"30 lopen in Londen is een doel. Onze stage in Zuid-Afrika was op dat vlak alvast een schot in de roos."

  "We moeten ons op alle vlakken verbeteren"

  Jonathan Borlée: "Het verbaast me dat mensen soms vragen wat we nog meer kunnen bereiken."

  "Als je in 2011 derde en vijfde was op het WK, lijkt me dat toch vrij evident."

  "Ik zeg niet dat we op de Olympische Spelen eerste en tweede zullen zijn, maar beter doen dan op het WK is wel het doel. We zullen er in Londen alles aan doen om aan de top van ons kunnen te zitten."

  "We moeten ons op alle vlakken verbeteren: meer snelheid, meer weerstand, meer techniek. We staan al ver, maar het volstaat nog niet."