• home
 • video
 • pas verschenen

  Borlées stellen olympische outfits voor

  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft in het Conrad Hotel in Brussel de outfits van de Belgische atleten voorgesteld. Delegatieleider De Smedt wil volgende zomer met zes medailles terugkeren uit Londen, evenveel als 16 jaar geleden in Atlanta.

  De olympische kledinglijn is van de hand van de Limburgse ontwerper Stijn Helsen.

  "Ik heb niet lang hoeven na te denken toen ik de aanbieding kreeg", zegt Helsen. "Ik beschouw dit als een superproject. Deze mensen zijn met hun passie bezig, het is een eer hen te mogen kleden."

  "Ik moest de kleuren van de Belgische vlag verwerken, geen probleem. Rood is een aangename kleur om mee te werken."

  De familie Borlée, zeilster Evi Van Acker, hordeloopster Elodie Ouedraogo, meerkamper Hans Van Alphen en tafeltennisser Jean-Michel Saive liepen mee in het defilé in het Conrad Hotel in Brussel.

  "Terugkeren uit Londen met zes medailles"

  In de marge van de modeshow sprak Eddy De Smedt van het BOIC zijn ambitie uit voor de Olympische Spelen. "We willen in Londen even goed doen als 16 jaar geleden in Atlanta", zei De Smedt.

  "Als iedereen het maximum er uithaalt, kunnen we tevreden zijn. Daarnaast hopen we zoveel mogelijk atleten in de top acht te krijgen en willen we terugkeren met zes medailles."