• home
 • video
 • pas verschenen

  Vechtersbaas Sutil krijgt voorwaardelijke straf

  "Het was een ongeluk", verdedigde Sutil zich voor de rechter.

  F1-rijder Adrian Sutil (ex-Force India) moet boeten omdat hij vorig jaar de teambaas van Lotus heeft aangevallen met een gebroken glas. De Duitser krijgt een voorwaardelijke celstraf van anderhalf jaar.

  Na de Grote Prijs van Sjanghai, op 17 april, kreeg Sutil het aan de stok met Eric Lux, de eigenaar van F1-team Lotus. Sutil bezorgde Lux een flinke jaap in zijn nek met een gebroken glas.

  Sutil had meermaals geprobeerd om de zaak in der minne te regelen, maar zelfs een flinke bom geld kon Lux niet overtuigen om de zaak te laten vallen.

  "Het spijt me verschrikkelijk", verklaarde Sutil voor de rechter in München. "Het was een ongeluk en dit had nooit mogen gebeuren." Sutil beweert dat hij enkel zijn glas wou uitstorten over Lux en dat de verwondingen per ongeluk gebeurden. De rechter hechtte weinig geloof aan deze versie en veroordeelde Sutil, die nu zonder ploeg zit, tot anderhalf jaar voorwaardelijk.