• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert wil zijn WK-premie niet verdelen

  "We moeten ook heel eerlijk zijn: die 3.500 euro per man is het einde van de wereld niet."

  Niels Albert is niet zinnens om zijn bondspremie van 22.000 euro te verdelen. De afspraak was dat die som naar de zes teammaats van de wereldkampioen zou gaan, maar Albert ziet dat niet meer zitten.

  "Als je de koers bekijkt, blijkt dat zeven Belgen de handschoen hebben opgenomen om de titel te pakken. Wat vooraf ook afgesproken is, de Belgen hebben het in de koers collectief ontkracht", zegt Christoph Roodhooft, de manager van Albert, aan Sporza.

  "Ik heb niemand gezien die zijn benen stilhield of de vlucht van Niels beschermd heeft. Het is toch duidelijk dat Nys en Pauwels hem wilden terughalen? Nys heeft twee ronden gereden om de kloof te dichten. Dat was toch niet om even goeiendag te zeggen?"

  "De anderen hebben zich niet aan de afspraak gehouden en hebben ervoor gekozen om hun eigen kans te gaan", zegt Roodhooft. "Dat is hun goed recht, maar je kunt dan niet achteraf een deel van de koek komen opeisen."

  "Of de premies voor zilver en brons ook verdeeld worden? Dat weet ik niet. Maar ik denk niet dat één haar op het hoofd van Rob Peeters eraan denkt om zijn felbevochten medaille en premie te delen. Hij heeft toch recht op al wat aan die tweede plaats vasthangt?"

  "We moeten ook heel eerlijk zijn: die 22.000 euro, wat neerkomt op 3.500 euro per man, is het einde van de wereld niet voor de jongens die het WK reden."