• home
 • video
 • pas verschenen

  Roberto Carlos speelt zijn laatste jaar

  Roberto Carlos: "Ik kan niets meer toevoegen aan mijn sportieve carrière."

  Roberto Carlos (38) zet in december een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Nadien blijft de Braziliaanse linksachter aan de slag bij Anzji Machatsjkala, de club van Mbark Boussoufa en Mehdi Carcela. "Als speler heb ik alles meegemaakt", zegt Carlos.

  Nog elf maanden en dan is de spelerscarrière van Roberto Carlos afgelopen. De Braziliaan is in Rusland aan zijn laatste jaar als voetballer bezig. Hij speelt bij Anzji Machatsjkala, waar hij ploegmaat is van Mbark Boussoufa en Mehdi Carcela.

  "Ik stop niet omdat ik geblesseerd ben, maar omdat ik niets meer kan toevoegen aan mijn sportieve carrière. Ik speelde bij Palmeiras, Inter, Real Madrid,... Ik heb als speler alles meegemaakt wat ik wou", zegt de 38-jarige verdediger.

  "Mijn contract als speler bij Anzji loopt af in juni 2013. Maar in december kan ik ook al stoppen."

  "Daarna blijf ik bij de club als rechterhand van voorzitter Kerimov. Hij heeft me gevraagd om hem de komende tien jaar te helpen bij het uittekenen van de structuur van de club."

  Een staalharde traptechniek

  Met Real Madrid won Roberto Carlos drie keer de Champions League (1998, 2000 en 2002) en vier keer het Spaanse kampioenschap. Met de Braziliaanse ploeg kroonde hij zich in 2002 tot wereldkampioen.

  Carlos liet zich opmerken met zijn rushes naar voren. Met zijn staalharde trap pikte hij geregeld zijn doelpunt mee.