• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Leye keert terug naar Zulte Waregem

  Mbaye Leye wordt herenigd met Na Franck Berrier bij Zulte Waregem.

  Zulte Waregem grijpt terug naar de succesformule van weleer. In het zog van coach Francky Dury en Franck Berrier keert ook Mbaye Leye terug naar Zulte Waregem. De Senegalese spits verlaat Standard en tekende voor 2,5 jaar.

  Mbaye Leye kende zijn grote doorbraak bij Zulte Waregem, toen Francky Dury er een eerste keer coach was. Hij speelde er van 2007 tot 2009 en dat leverde hem een transfer naar AA Gent op. Na Gent verzeilde hij begin 2010 bij Standard. 

  Leye had nog een contract tot juni in Luik, maar spelen deed hij de laatste weken niet meer. Hij leek op weg naar een Franse ploeg, maar Zulte Waregem stak daar een stokje tussen en haalde hem terug.

  Na Franck Berrier, die ook al bij Standard gehaald werd, is Leye de tweede grote wintertransfer van Zulte Waregem. Het is geen toeval dat beiden bij Zulte Waregem furore maakten onder coach Francky Dury, die er nu ook weer de plak zwaait.

  "Wij wensen Mbaye heel veel succes bij zijn nieuwe club", zegt Standard. "We bedanken hem voor alles wat hij voor Standard deed."