• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Clijsters treft nummer 222 in eerste ronde

  Maria Joao Koehler mag geen struikelblok vormen voor titelverdedigster Kim Clijsters.

  Kim Clijsters kent haar eerste tegenstandster op de Australian Open: Maria Joao Koehler. De Portugese kwalificatiespeelster staat op de 222e plaats op de wereldranglijst. Ook Steve Darcis en Olivier Rochus openen het grandslamtoernooi tegen een kwalificatiespeler.

  Het programma van de Belgen

  Maria Joao Koehler staat voor het eerst in haar carrière op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Kim Clijsters speelde nooit eerder tegen de 19-jarige linkshandige uit Portugal.

  Het wordt de eerste ontmoeting tussen Olivier Rochus en de Duitser Bjorn Phau.

  Steve Darcis speelde al twee keer eerder tegen Florent Serra. Een keer won hij van de Fransman: in 2008 in Rosmalen (7-5, 6-3). Een keer verloor Darcis: in 2009 in New Haven (6-3, 6-3).

  Ook Wickmayer en Malisse spelen eerste ronde

  Yanina Wickmayer en Xavier Malisse kenden hun tegenstanders al voor de eerste ronde. Wickmayer, verliezend finaliste in Hobart, speelt tegen de Kazachse Galina Voskobojeva (WTA-55). De Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP-101) is de eerste tegenstander van Malisse (ATP-63).

  De zeven Belgen die in de kwalificaties in actie kwamen, slaagden er niet in de hoofdtabel te bereiken. Kirsten Flipkens (WTA-193) en Yannick Mertens (ATP-253) werden in de derde en laatste kwalificatieronde uitgeschakeld.