• home
 • video
 • pas verschenen

  "Topsportschool turnen werpt zijn vruchten af"

  De Belgische turnsters kwamen woensdag in Londen iets meer dan een punt te kort voor hun ticket voor de Olympische Spelen. De ontgoocheling is groot, "maar dit blijft een schitterende prestatie", zegt de topsportmanager. Aagje Vanwalleghem gaf de jonkies nog wat raad.

  "Maar dit blijft een schitterende prestatie", zegt topsportmanager Kris Van de Putte. "We verbeteren het Belgisch record en halen meer dan 7 punten meer dan op het WK", zegt hij in Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

  "We hebben getoond dat we er staan als ploeg. Coach Yves Kieffer integreert twee vijftienjarigen in de ploeg die meteen meedraaien. Dit is het bewijs dat de topsportschool in de gymnastiek haar vruchten afwerpt."

  "We gaan nu met één turnster naar Londen. Op papier komt iedereen in aanmerking, maar Julie Croket (foto) en Aagje Vanwalleghem hebben een streepje voor, omdat ze al voldaan hebben aan de BOIC-limiet."

  Vanwalleghem: "Wat minder babbelen"

  Aagje Vanwalleghem kon de niet-selectie voor Londen relativeren. "We zijn nooit gaan zweven en we houden toch Nederland, Spanje en Zuid-Korea achter ons. Het blijft maar een spel, waar je wel je hele leven voor traint."

  Met Johanna Dejardin en Terry Grand'Ry deden twee vijftienjarigen mee bij de Belgen. "Ze hebben veel talent, maar moeten minder babbelen tussen de oefeningen door", zegt Vanwalleghem.

  "Misschien helpt die ontspannen aanpak, maar ze moeten de concentratie ernstig nemen. Het is wel logisch dat er op hun leeftijd nog moet geschaafd worden. Bij mij was dat vroeger niet anders."