• home
 • video
 • pas verschenen

  Wozniacki: "Hopelijk komt het goed met mijn pols"

  Wozniacki blesseerde zich aan haar linkepols in Sydney. Dat is geen goed nieuws voor de Australian Open.

  Caroline Wozniacki, de nummer 1 bij de vrouwen, is uitgeschakeld op het toernooi van Sydney. Als de nummer 2 van de WTA, Petra Kvitova, het toernooi wint, is zij de nieuwe nummer 1. Bovendien liep Wozniacki een blessure aan haar linkerpols op in haar verloren kwartfinale.

  Voor het toernooi in Sydney begon, wist Petra Kvitova (foto onder) al wat haar te doen stond. Om de ranglijst bij de vrouwen aan te voeren, moet ze met de trofee aan de haal. De Tsjechische liet tot nu toe geen steek vallen, want ze is halvefinaliste.

  Bovendien is haar concurrente voor die positie, de huidige nummer 1 Caroline Wozniacki, al uitgeschakeld. In de kwartfinales verloor de Deense van de Poolse Agnieszka Radwanska in drie sets: 3-6, 7-5 en 6-2.

  Wozniacki kreeg in die derde set verzorging voor haar linkerpols, maar speelde de match wel uit. Maar vijf dagen voor de start van de Australian Open is dat uiteraard geen goed nieuws. "Ik laat een scan nemen en hopelijk komt het goed", zei ze, met tranen in de ogen.

  Eerder al gaven Venus Williams en de Duitse Petkovic verstek voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Serena Williams sukkelt ook met een blessure. Kim Clijsters heeft dan weer last van heup, maar bevestigde vandaag haar deelname in Melbourne.