• home
 • video
 • pas verschenen

  Henry: "Scoren als fan is onbeschrijflijk"

  Thierry Henry scoort meteen bij zijn terugkeer bij Arsenal.

  Thierry Henry heeft zich nog wat meer in de harten van de Arsenal-fans gespeeld. Bij zijn rentree maakte de Franse spits de enige goal in het FA Cup-duel tegen Leeds. Wenger: "Zo'n verhaal wil je aan jonge kinderen vertellen."

  Thierry Henry was in de zevende hemel na de wedstrijd, zijn eerste in 4,5 jaar voor Arsenal. Hij speelde van 1999 tot 2007 al voor de Londense club, die hem voor enkele weken huurt van New York.

  "Ik had nooit gedacht dat ik weer voor Arsenal zou spelen, laat staan scoren. Ik hou van deze club en hoop nog meer te kunnen betekenen. Hopelijk is dit niet meteen mijn laatste doelpunt voor de club."

  "Ik had een onbeschrijflijk gevoel toen ik scoorde. Het grote verschil met mijn eerste periode hier is dat ik terugkeerde als fan van Arsenal. En scoren voor de club waarvoor je supportert, is ongelooflijk. Bij het horen van de naam Arsenal gebeurt er iets met mij."

  Wenger: "Nog wat meer in legende"

  Arsène Wenger was maar wat blij met Henry's goal. Hij huurt zijn landgenoot van New York en het clubicoon toonde zich meteen beslissend in zijn eerste match.

  "Dit is een droom. Het is een verhaal dat je aan jonge kinderen wil vertellen. Jammer genoeg gaat het zo niet altijd in onze sport, maar soms gebeurt het wel."

  "Henry toonde meteen présence op het veld. Fysiek stond hij scherp en hij woog op de verdediging. Hij was hier al een legende en deed daar nu nog een schepje bovenop."

  "Bij zijn doelpunt dacht ik dat hij een beetje te links van het doel stond. Maar hij verraste me. Hij liet het makkelijk lijken. Hij maakte het af op de speciale manier die we van hem gewoon zijn."