• home
 • video
 • pas verschenen

  Friedrichshafen bezegelt lot van Asse-Lennik

  Gertjan Claes (in het wit): "We hebben ons topniveau niet gehaald."

  Asse-Lennik heeft zijn laatste kans om te overleven in de Champions League volleybal niet gegrepen. De Belgische vicekampioen had een 3-0 of 3-1-zege nodig om zijn kwalificatiekansen gaaf te houden, maar Friedrichshafen won met 1-3 (30-32, 23-25, 25-20, 21-25).

  Asse-Lennik had in Friedrichshafen met 3-1 verloren, maar kreeg toen geen loon naar werken. Thuis wou het dat graag rechtzetten, maar in de eerste set werd meteen al danig geknoeid.

  De gemiste opslagen volgden elkaar in sneltreintempo op en enkel de spanning hield de match aantrekkelijk. Friedrichshafen deelde in de malaise, maar kon in het slot van de eerste set wel profiteren van receptiefouten van de gastheer. Het werd 30-32.

  In de tweede set tilden de Duitsers hun niveau toch wat op. Asse-Lennik kon niet volgen, ondanks een dapper eindoffensief en meteen was het lot beklonken.

  Omdat Friedrichshafen door de 0-2 zeker was van de kwalificatie, ten koste van Asse-Lennik, kon het daarna wat experimenteren. Zo won Asse-Lennik toch nog een set.

  Asse-Lennik heeft nog een wedstrijd in de CL voor de boeg, tegen de Roemeense ploeg Zalau. Als het die match wint, kan het nog opgevist worden in de CEV-Cup.

  Klok: "De balans is toch positief"

  Marco Klok, de Nederlandse trainer van Asse-Lennik, had de ontgoocheling snel doorgespoeld. Voor de microfoon van Sporza keek hij al vooruit.

  "We móésten vanavond niet winnen, maar we wilden het natuurlijk wel. De verwachtingen waren inderdaad misschien wel iets te hooggespannen."

  "In de eerst set haalden we niet ons beste niveau. Zij waren toen ook niet goed, dat maakt het des te pijnlijker. Waarom we niet goed waren? Het zat wellicht toch wat in het kopje", denkt Klok.

  "De balans is toch positief. Lennik leeft nog! Dit was een leerzame ervaring die we meenemen naar de beker, de competitie en misschien de CEV-cup."

  Claes: "Het was onze wedstrijd niet"

  Ook speler Gertjan Claes zag dat Asse-Lennik aarzelend begon. "We hebben niet ons topniveau gehaald, daarvoor speelden we te wisselvallig. Als we in de eerste set beter van de fouten van Friedrichshafen hadden kunnen profiteren, waren we misschien wél vertrokken geweest."

  "Maar het was onze wedstrijd niet vandaag. We lieten te veel kansen liggen. We laten onze kop niet hangen en geloven nog in de derde plek. Dan zit een ticket voor de Challenge Round van de CEV-cup erin."