• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels spoelt BK-kater meteen door in Otegem

  Een dag na zijn ontgoochelende BK veldrijden heeft Kevin Pauwels zijn blazoen toch weer wat opgepoetst in de A-veldrit van Otegem. Hij hield er Sven Vanthourenhout af. Belgisch kampioen Sven Nys nam een snipperdag en eindigde niet op het podium. "Ik feestte te veel."

  Pauwels en ploegmaat Klaas Vantornout ontsnapten in de tweede ronde uit een kopgroep van negen.

  Sven Vanthourenhout, Niels Albert, Jan Denuwelaere en Dieter Vanthourenhout zetten de achtervolging in, Belgisch kampioen Nys volgde verderop.

  Halverwege de cross reed Pauwels weg van Vantornout en hij bolde net als in 2011 alleen over de streep. Sven en Dieter Vanthourenhout haalden Vantornout nog in, Nys moest blij zijn met de vijfde plaats.

  Reacties Pauwels en Nys

  • Kevin Pauwels: "Na mijn mislukte BK heb ik kunnen antwoorden met de benen. Deze zege geeft me weer meer vertrouwen. In Hooglede had ik enorm veel last van m'n rug en ook hier stak de pijn weer op. Zo kreeg ik het op het einde van de race lastig. Toch hield ik het vol."
    
  • Sven Nys: "Ik kon het parcours niet verkennen, zodat ik in het begin wat in het duister tastte. Maar naarmate de ronden elkaar opvolgden, kon ik versnellen. Ik werd steeds beter. Meer dan een vijfde plaats zat er wel niet in. Ik zal wat te veel last gehad hebben van de festiviteiten na mijn titel."

  Uitslag A-cross in Otegem

  1. Kevin Pauwels in 58'12"
  2. Sven Vanthourenhout op 16"
  3. Dieter Vanthourenhout - 20"
  4. Klaas Vantornout - 28"
  5. Sven Nys - 30"
  6. Niels Albert - 43"
  7. Kenneth Van Compernolle - 1'46"
  8. Gerben de Knegt (Ned) - 2'07"
  9. Michael Vanthourenhout - 2'40"
  10. Jelle Brackman - 3'06"
  11. Geert Wellens - 3'21"
  12. Tom Van den Bosch - 3'26"
  13. Bart Hofman - 3'30"
  14. Francis Mourey (Fra) - 3'35"
  15. Stijn Huys - 3'48"