• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  United wipt City uit Cup na rood voor Kompany

  Manchester United heeft de topaffiche in de derde ronde van de FA Cup tegen City gewonnen. Het gaf tegen tien City-spelers - Vincent Kompany werd vroeg uitgesloten - wel nog bijna een 0-3-bonus weg.

  De wedstrijd begon dramatisch voor City. Rooney had met een stevige nekslag al vroeg voor de 0-1 gezorgd en nog voor het kwartier rond was, werd Kompany op rood getrakteerd.

  De Rode Duivel ging met twee voeten in een tackle, maar had de bal en leek ook geenszins de intentie te hebben om zijn tegenstander te raken. 

  Kompany keek verbaasd op toen de ref voor een fout floot en zijn verontwaardiging nam alleen maar toe toen hij ook nog rood onder zijn neus geschoven kreeg. United speelde de man-meer-situatie goed uit en via Welbeck en Rooney stond het 0-3 halfweg.

  De match leek gespeeld, maar een vrijschop van Kolarov en een binnentikkertje van Agüero zorgden opnieuw voor spanning. United, waar Scholes zijn comeback uit pensioen maakte (zie Lees ook), hield toch stand in een prangende slotfase. Het bleef bij 2-3.