• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Niels Albert: "De beste heeft hier gewonnen"

  Niels Albert was aanvankelijk de enige die Sven kon volgen op het BK, maar ook Albert moest zijn meerdere erkennen in Nys. "Hij was beter vandaag", moest Albert toegeven. Rob Peeters was tevreden met zijn bronzen plak. "Ik sta goed naast Nys en Albert", vond Peeters.

  Niels Albert (BKCP) heeft zijn Belgische trui moeten afstaan aan Sven Nys. Hij heeft wel zilver, "maar ik was gekomen om goud te veroveren", zegt Albert.

  "Nys was beter vandaag en dat is het verhaal. Ik was goed gestart en had rap een kloofje, maar toen Sven me bijbeende, voelde ik al dat hij beter was. En toen hij een gat van 25 seconden had, was het over. De beste heeft gewonnen."

  Albert was lang out met een polsblessure en mikte op de kampioenschappen. "Als ik het WK niet win, heb ik niets. Maar kom, ik zal dan ook niet de enige zijn in die situatie."

  Peeters: "Ik reed veilig naar de derde plaats"

  Rob Peeters (Telenet-Fidea) is de derde van het BK. "Aan Nys is niks te doen, zelfs met zijn rugprobleem. Maar ik sta goed naast hem en Albert", zegt hij.

  "Ik ben iemand van het grote verzet en als je dat in de modder kunt aanhouden, vertaalt dat zich in snelheid. Ik was als eerste weg en hou ervan om dan vol door te gaan, zonder naar iemand te kijken. Maar ik had me verkeken op de ronde."

  "Toen Albert erover kwam, moest ik passen, en bij Nys ook. In het gezelschap van de Vanthourenhouts en Meeusen voelde ik dat ik op de zware stukken beter was. Ik reed veilig naar de derde plaats."

  Meer reacties:

  • Kevin Pauwels reed een teleurstellend BK en werd pas tiende. "Ik had veel last van mijn rug", zei hij. "Voor de start voelde ik niets, maar al in de eerste ronde kwam de pijn op. De pijn werd daarna steeds erger, zodat ik meermaals aan opgeven dacht. Met de opgave van Klaas Vantornout is het voor de ploeg een dag om snel te vergeten. Echt zorgen maak ik me niet. Een goede behandeling door de kinesist moet mijn probleem kunnen verhelpen."
    
  • "Zo goed ik me zaterdag nog voelde, zo slecht voelde ik me zondagmorgen", zei Klaas Vantornout, die opgaf. "Ik voelde me vermoeid, niet fit, zonder kracht. Dat gevoel zette zich tijdens de wedstrijd door. Een ronde ging ik over mijn toeren om derde te blijven. Maar dat kon ik niet blijven doen. Daarna ben ik ontgoocheld uit de wedstrijd gestapt. Gelukkig heb ik me niets te verwijten, want ik heb er alles voor gedaan."