• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Twente: "Steve McClaren is coming home"

  Steve McClaren is zoals verwacht aangesteld als nieuwe trainer van FC Twente. De Engelsman die de club in 2010 al de landstitel schonk, is de opvolger van Co Adriaanse, die gisteren werd ontslagen.

  "McClaren is Twente altijd als zijn club blijven beschouwen. Steve is coming home", verklaart voorzitter Joop Munsterman zijn keuze voor de nieuwe trainer.

  Voor de 50-jarige McClaren is het zijn eerste job als T1 sinds zijn vertrek bij Nottingham Forest enkele maanden geleden.

  Munsterman heeft na de vorige passage van McClaren in Enschede, die een landstitel opleverde, een uitstekend gevoel bij de coach. Hij ziet in hem de ideale vervanger van Adriaanse.

  "We wilden een trainer die de club goed kent en die ook het grootste deel van de spelerskern kent. Dan kom je automatisch bij Steve terecht", klinkt het.

  "We willen nu absolute rust rondom de ploeg. Het is belangrijk dat er geen tegengestelde belangen meer zijn. Ik ken Steve, ik weet hoe hij te werk gaat en ik heb er alle vertrouwen in."

  Tussen 2006 en 2007 was McClaren bondscoach van Engeland. Op clubniveau deed hij ook al ervaring op bij Middlesbrough en Wolfsburg.