• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nys: "Een betere voorbereiding ken ik niet"

  Sven Nys leeft op Mallorca toe naar het BK veldrijden van zondag in Hooglede-Gits. De zevenvoudige nationale kampioen doet dat naar eigen zeggen "heel ontspannen". "Deze week bezorgt me de mentale rust die mij dat laatste procentje extra kan geven", vertelt hij aan Sporza.

  Sven Nys bereidt zich op Mallorca in alle rust voor op het BK van zondag. "Het is hier mooi weer en het doet deugd om eens in zonnige omstandigheden te kunnen toeleven naar het BK."

  "Ik ben heel ontspannen. Ik heb hier geen verplichtingen en kan ontbijten op het terras", zegt Nys. "Ik kan me geen betere voorbereiding indenken. Ik ben helemaal hersteld van de kerstperiode."

  "Deze week bezorgt me de mentale rust die mij dat laatste procentje extra kan geven voor het BK. Ik heb deze week geen zwaar programma afgewerkt, maar de rust heeft mij echt deugd gedaan."

  Nys is van plan om zondag in Hooglede-Gits zijn eigen koers te rijden. "Op zo'n parcours moet je niet naar de concurrentie kijken, ook door de regen van de laatste dagen", zegt hij.

  "Wie het hoogste egale tempo kan rijden wordt Belgisch kampioen. Er zullen geen tactische spelletjes aan te pas komen. De renner met het grootste vermogen zal winnen en dat is niet in mijn nadeel."

  "Ik weet welk niveau ik aankan en ik weet ook hoe ik zo'n race moet aanpakken. Ik ga mijn eigen koers rijden en geen rekening houden met de anderen. Ik ben ook voorbereid op elk scenario."