• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Serena: "Ik blink enkel uit in winkelen"

  Serena Williams heeft in Brisbane haar eerste wedstrijd van 2012 tot een goed einde gebracht. De Amerikaanse won in de eerste ronde in twee sets van Chanelle Scheepers: 6-2, 6-3. Williams deed daarna enkele opmerkelijke uitspraken op haar persconferentie.

  Voor Serena Williams was het de eerste match sinds haar nederlaag in de finale van de US Open. Scheepers liet Williams zweten met enkele langere rally's, maar de Zuid-Afrikaanse had uiteindelijk niet genoeg in huis om Serena te kloppen.

  "Dit was geen makkelijke eerste ronde", zei Williams. "Voor een eerste match van het jaar deed ik het nog vrij goed. Er is natuurlijk nog veel ruimte voor progressie en die wil ik nu ook maken."

  Op de persconferentie naar haar match in de eerste ronde was Serena goed voor enkele opmerkelijke uitspraken. Ze kreeg de vraag of haar liefde voor het tennis voorbij is.

  "Eigenlijk heb ik nooit van sport gehouden", zei Williams. "Ik vraag me ook nog altijd of hoe en waarom ik topsporter ben geworden. Ik train ook niet graag, zeker geen conditietraining."

  "Dat trainingsgedeelte is mijn grootste probleem, het is mijn achilleshiel", zei de Amerikaanse. "Het enige waar ik wel goed in ben, is neerzitten en winkelen natuurlijk. Daar blink ik in uit."