• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Naar elkaar toe groeien op de stage"

  RC Genk is maandag zonder Mohamed Sarr vertrokken naar Turkije voor zijn winterstage. Trainer Mario Been wil er de basis leggen voor een goed einde van het seizoen. "Er zal keihard gewerkt worden in Turkije. De stage moet een succes worden."

  "We hebben in Turkije een week om nog meer naar elkaar toe te groeien", zegt trainer Mario Been in Het Belang van Limburg. "Tijdens de stage moeten we de basis leggen voor het vervolg van de competitie."

  "We weten waar we staan en we willen in die top zes blijven. Er zal keihard gewerkt worden in Turkije. De stage moet een succes worden."

  Been wil van de teambuilding geen circus maken. "Het is niet de bedoeling om een week lang "survival of the fittest" te organiseren. Ook een nachtelijke dropping staat niet op het programma."

  Been wil in Turkije niet alleen trainen, hij plant ook individuele gesprekken met zijn spelers. "Als je samen van huis bent, dan zie je toch andere dingen."

  "Dat was ook al het geval tijdens onze verplaatsingen voor de Champions League. Het is ook daarom dat deze week zo leerrijk wordt voor mij."

  Been neemt Sarr niet mee op winterstage

  Mario Been neemt 27 spelers mee naar Turkije, waar ook een oefenmatch tegen Beerschot op het programma staat. Been heeft wel Mohamed Sarr thuisgelaten.

  De Senegalese verdediger arriveerde eind augustus in Genk, maar kwam nauwelijks aan spelen toe. Been liet eerder al weten dat hij niet meer rekent op Sarr.