46'
Patrick Pflücke
46'
1 - 2

OHL heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. De Leuvenaars scoorden vroeg in de wedstrijd en op slag van rust met snedige counters. Frustrerend voor een – in balbezit – dominant KV Mechelen. Dat leverde een bitsige partij op waarin de VAR meermaals moest ingrijpen. Vooral de afgekeurde 1-3 van Thorsteinsson deed stof opwaaien.

KV Mechelen - OHL in een notendop:

Sleutelmoment: Op slag van rust kopt Maziz OHL naar een dubbele voorsprong. 40 seconden na de pauze bezorgt Pflucke Mechelen dan weer hoop. Tevergeefs, want Leuven gaf nauwelijks nog grote kansen weg.

Man van de Match: Thorsteinsson miste dan wel een penalty, de IJslander was alomtegenwoordig bij OHL. Hij opende de score en besliste de wedstrijd, al oordeelde de VAR daar anders over.

Heropleving: Na 2 op 15 pakt Leuven met zijn tweede zege 7 op 9 dankzij snedig countervoetbal. Marc Brys heeft het succesrecept te pakken.

Het venijn zat in de staart. En in de kop.

Nog niet alle supporters hadden hun zitje gevonden wanneer OH Leuven een eerste keer zijn kaarten op tafel gooide. Na een snedige tegenaanval wipte Thorsteinsson enig de openingstreffer voorbij Coucke.

Trainer Marc Brys zag dat het goed was enbleef vasthouden aan het gouden plannetje. KV Mechelen kreeg het balbezit van de bezoekers, maar deed er weinig mee.

Tot OHL in een dolle minuut de bal van zijn eigen lijn moest keren én aan de overkant een penalty versierde. De VAR oordeelde dat de tackle van Walsh, die zich blesseerde in de actie, niet door de beugel kon.

Thorsteinsson – die met hakjes en goede acties toonde dat hij er zin in had – zette zich achter de bal, maar trapte op de Mechelse doelman.

Lees voort onder het Instagrambericht.

De penaltymisser zorgde voor vuur in het Mechelse spel. Al werd de vlam snel gedoofd door een koude douche op slag van rust.

Nsingi dribbelde zijn mandekker tureluurs, vond ook Coucke op zijn weg. In de herneming kopte Maziz naar de tweede hoek. Met twee rozen op zak kon OHL met vertrouwen de pauze aanvatten.

Over en uit? Niets was minder waar. 40 seconden na het fluitsignaal in de tweede helft knalde Pfluck kurkdroog de aansluitingstreffer in doel.

De thuisploeg ging op zoek naar de 2-2, maar deed te weinig met het torenhoge balbezit – mede omdat het spel geregeld stillag door stevige duels en overtredingen.

Leuven was wel gevaarlijk telkens het aan de bal kwam. Thorsteinsson - opnieuw hij - besliste de partij met een afstandsschot. De VAR zag buitenspel van Dom, "die in de lijn van het schot zou staan", en keurde het zaakje af.

Een discutabele beslissing die de IJslander niet aan zijn hart liet komen. Hij genoot van een slokje frisdrank bij zijn applausvervanging en bedankte de meegereisde fans. Zij zagen OHL 7 op 9 pakken in de competitie.

Brys: "Hebben Mechelen goed gesteriliseerd"

Marc Brys (trainer OHL): "We hebben gedaan wat we moesten doen: hen verrassen op de snelle omschakeling. Met de gemiste penalty erbij was het 0-3. Dan is het niet aan ons om het spel te blijven maken. Na de aansluitingstreffer na 30 seconden gaven we weinig weg. We hebben KV Mechelen goed gesteriliseerd."

En dan was er nog het VAR-moment in de tweede helft: "Er wordt ons ook nog een doelpunt onterecht afgekeurd. Ik denk voor de positie van Joren Dom. Maar ik denk dat hij weinig invloed heeft op het doelpunt."