Ga naar de inhoud

Steven Defour is niet te spreken over wedstrijdleiding: "Wij blijven met een kutgevoel achter"

Van 9 op 9 naar 0 op 6. Steven Defour zit op een rollercoaster met KV Mechelen. De trainer zag vandaag veel fout lopen tegen OH Leuven en hekelt de laksheid van zijn spelers. Ook de wedstrijdleiding krijgt een veeg uit de pan: "Verboomen heeft niet goed gefloten, ik hoop dat hij eruit leert."

Bitsig, dat was het zeker. OH Leuven en KV Mechelen vochten heel wat stevige duels uit. Die werden te vaak in het voordeel van de bezoekers gefloten, vindt Steven Defour.

 

"Ik denk dat Nathan Verboomen niet goed gefloten heeft vandaag", zegt de trainer dan ook prompt na de wedstrijd. "Dat heb ik hem ook gezegd en ik hoop dat hij eruit leert."

 

Ook het feit dat een schot van Foulon net voor of over (?) de lijn wordt gekeerd door Leuven, zit Defour dwars.

 

"Of die bal al dan niet over de lijn is, is eigenlijk geen vraag als er doellijntechnologie is. Maar daar wil de Pro League niet in investeren."

 

De coach voelt zich zo bestolen van de 1-1 in de eerste helft.

De ploeg was niet aandachtig op de snelle omschakeling. Dat kan niet.

Steven Defour

Al beseft Defour ook dat zijn team de wedstrijd ook door eigen fouten verliest.

 

"We hadden voor de wedstrijd gezegd dat Leuven gevaarlijk was in omschakeling. De ploeg was daar niet aandachtig genoeg op, zeker in het openingskwartier."

 

"Dat kan niet", schudt de trainer.

 

"Nu blijven we met een kutgevoel achter." Net wanneer er stevige wedstrijden tegen Antwerp, Anderlecht, Genk en Cercle Brugge op de agenda staan.

 

"Tijd om de koppen bij elkaar te steken en te analyseren wat beter moet", oordeelt Defour.