Jupiler Pro League - speeldag 20 - 14/01/23 - 16:01
Aron Dønnum
1 - 1
Aron Dønnum
41'

Seraing en Standard hebben de koek verdeeld in een slordige Luikse derby. Op een slechte grasmat kregen beide ploegen de kansen om met drie punten aan de haal te gaan, maar vooral bezoekers vergaten het af te maken. Hekkensluiter Seraing houdt zo een punt thuis en viert de 4 op 6.

Seraing - Standard in een notendop

• Sleutelmoment: Standard versiert in het slot twee uitstekende kansen, maar die vallen op de voet van Bokadi en het hoofd van Laifis. Dat zijn verdedigers, en die zijn doorgaans niet gespecialiseerd in scoren. Het blijft dus bij 1-1.
  • Man van de Match: Vagner Dias had een poosje nodig om zich in te werken bij Seraing, maar de laatste tijd doet de aanvaller het aardig. Met zijn vinnige dribbels bracht de Kaapverdiër de bezoekers geregeld in de problemen. Hij was betrokken bij de laatste vier goals van de Métallos.
  • Opvallend: Seraing blijft wachten op zijn eerste thuisoverwinning sinds 26 januari 2022, toen tegen Beerschot. Dit was pas het tweede punt dat de ploeg dit seizoen wist te pakken in eigen huis. Op die manier wordt het behoud erg moeilijk.

Ouderwets ploeteren in Stade du Pairay

Het gure weer en de gehavende grasmat beloofden veel strijd en weinig goed voetbal. Seraing ging het best om met die omstandigheden en klom, zij het met wat geluk, na een kwartier op voorsprong. Balikwisha was verblind door de inlopende Lepoint en werkte een hoekschop in zijn eigen doel.

De prestatie van Standard was al even grijs als de eigen shirts en de hemel boven het stadion. De bezoekers kwamen amper tot een voldragen aanval. Toen Perica na een zeldzame vlotte combinatie toch afwerkte, werd er gevlagd voor buitenspel. De gelijkmaker kwam even later uit de lucht vallen. Een schot van Dønnum week af op Opare, ex-Standard, en zette zo doelman Martin op het verkeerde been.

De tweede helft had meer om het lijf, vooral omdat Standard dan toch wat beter ging spelen. Canak ramde een kans recht in het gezich van Poaty en invaller Ohio schoot woest over na een dribbel van diezelfde Canak. Tussendoor schrokken de Rouches wel van een enorme kans voor Sissoko en een terecht afgekeurd doelpunt van Lepoint.

Daarna stelde Seraing zich tevreden met een gelijkspel. De Métallos hielden met hangen en wurgen stand, ook al omdat Bokadi en Laifis slordig omsprongen met twee geweldige kansen. Echt veel schieten Seraing en Standard niet op met deze puntendeling.

90+10' tweede helft
90+9'

Einde!

Seraing en Standard delen de punten na een matige, doorregende wedstrijd. Beide ploegen hadden nochtans uitstekende kansen om toch de drie punten te pakken.

90+7'
90+6'

Krampen?

Martin helpt Opare, die op zijn rug is gaan liggen.

90+3'

De Métallos kopen tijd met enkele wissels. Ifoni is pas ingevallen en er staan alweer twee verse krachten klaar.

90+3'
90+2'
90+2'

Er komen minstens zes minuten bij.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'

Weer mis!

De verdedigers van Standard werken hun wenkende kansen niet af. Na Bokadi mist ook Laifis van dichtbij. Deze misser is nog straffer, want de Cyprioot mag vrij koppen.

88'

Het spel ligt stil in een doorweekt Stade du Pairay. Pakt iemand de zege in het slot?

85'

Dussenne knikt een hoekschop voor doel, waar Bokadi de bal van erg dichtbij nog over schept. Fameuze misser!