Jupiler Pro League - speeldag 20 - 14/01/23 - 18:15
68'
Jason Davidson
0 - 2
68'

Geen extra ademruimte voor Eupen. Integendeel. In eigen huis moest het na een geanimeerde wedstrijd toch het hoofd buigen voor STVV. De Panda's dreigen zo verzeild te geraken in het degradatiemoeras. De bezoekers uit Sint-Truiden blijven een relatief rustig seizoen draaien in het middenveld van het klassement.

Eupen-STVV in een notendop:

Man van de match: Aboubakary Koita keerde vandaag opnieuw terug in de basis van STVV. Een meesterzet van Hollerbach. De vinnige winger was veruit de gevaarlijkste man op het veld en verzilverde die uitstekende prestatie met zijn betrokkenheid bij beide doelpunten.

Sleutelmoment: Hoewel de eerste helft gekleurd werd door een spervuur aan kansen, brak Gianni Bruno pas net voor de rust de ban. Het is een cliché in het voetbal, maar een betere timing voor een openingsdoelpunt lijkt er niet meteen te bestaan.

Ontdekking: Door de glansprestatie van Koita is hij geen MVP, maar een eervolle vermelding voor Olivier Dumont is zeker op zijn plaats. Onze 20-jarige landgenoot maakte vandaag complexloos zijn basisdebuut op het middenveld van de bezoekers. De Kanaries hebben er een nieuw goudhaantje bij.

Het is haast jaarlijkse traditie geworden, maar het degradatiespook hangt ook dit seizoen opnieuw rond Am Kehrweg. Eupen staat pas 13e - op 2 punten van de eerste degradatieplaats - en ging tegen STVV vanavond vooral op zoek naar wat ademruimte.

Een zoektocht die de thuisploeg inspireerde om met open vizier op de Kanaries te schieten. STVV incasseerde, maar charmeerde ook zelf met een onuitputtelijke drang naar voren.

Het logische gevolg? Een wedstrijd die bol stond van de kansen.

Toch was het wachten tot vlak voor de rust vooraleer de bordjes omgedraaid werden. Aboubakary Koita was de volledige wedstrijd een ware gesel voor de verdediging en had - bij zijn rentree in de basis - meteen een voet in beide doelpunten van de bezoekers.

In de 45e minuut bediende hij Gianni Bruno, die het leer met een heerlijk hakje tegen het net devieerde. Op het uur dwong hij zijn rechtstreekse verdediger Davidson dan weer tot een owngoal op corner.

STVV blijft zijn constante in het seizoen zo behouden en schuift op naar de linkerkolom. Eupen blijft in de gevarenzone dolen.

20:02

EINDE: 0-2!

Geen extra ademruimte voor Eupen. Integendeel. In eigen huis moest  het na een geanimeerde wedstrijd het hoofd buigen voor STVV. De Panda's dreigen zo verzeild te geraken in het degradatiemoeras. De bezoekers uit Sint-Truiden blijven een relatief rustig seizoen draaien.

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
85'

Door de vele wissels is de lijn uit de wedstrijd verdwenen. De partij lijkt zo aan een stille dood te sterven. Of kan de thuisploeg toch nog het onmogelijke verrichten metr nog 5 minuten op de klok?

82'
80'
80'

Dumont kan de kers op de taart net niet zetten. De jonge middenvelder is bezig aan een ijzersterk basisdebuut in de JPL- waar hij vooral charmeert met zijn drang naar voren. Ook nu duikt Dumont weer op in de zone van de waarheid. Hij krijgt de bal goed in zijn loop gespeeld, maar zijn lobje botst tegen de wantjes van Moser.

77'
68'

Doelpunt STVV: 0-2!

Met nog twintig minuten op de klok lijkt Eupen het hoofd te moeten buigen voor STVV. Gianni Bruno mikt zijn corner op het hoofd van Koita, maar het is zijn rechtstreekse tegenstander Davidson die het leer kan toucheren. Een onfortuinlijk tik. Hij devieert de bal in eigen doel.

61'

Een stevige wissel van de wacht. Still is niet meteen van plan om de wedstrijd puntenloos af te sluiten. De trainer van de Panda's gooit drie nieuwe krachten tussen de lijnen. Bitumazala, Diakite en Nuhu moeten de bakens verzetten.