51'
Amirhossein Hosseinzadeh
51'
2 - 1

Charleroi heeft speeldag 20 afgesloten door de drie punten thuis te houden. Cercle Brugge kwam vroeg op voorsprong na een carambolegoal, maar de spelers van Mazzu zetten de scheve situatie nog recht. Charleroi pakt zo 6 op 6 en klautert zich een weg uit degradatienood.

• Sleutelmoment: Een dominant Cercle lijkt de eerste helft verdiend af te sluiten met een voorsprong, maar vlak voor de rust maakt Charleroi toch nog gelijk. Na de pauze bleek de thuisploeg te sterk en trokken ze het laken nog naar zich toe.

• Man van de match: Met een doelpunt en een assist was Isaac Mbenza vandaag van levensbelang voor Mazzu en co. Het was nog maar de tweede treffer van het seizoen voor de spits.

• Opvallend: In oktober wonnen de Bruggelingen nog overtuigend met 4-1 tegen Charleroi. Nadien werd trainer Will Still ontslagen en vandaag nemen de troepen van Mazzu dus revanche.

Charleroi triomfeert in wedstrijd met twee gezichten

In de buik van het klassement konden Charleroi en Cercle Brugge vanavond allebei een goede zaak doen.

Het waren de bezoekers die het beste voor de dag kwamen in de eerste helft. Met veel drive en inzet trokken de Bruggelingen voorwaarts. Charleroi kon daar weinig tot niets tegenover zetten en speelde slap en slordig.

Een verdiende voorsprong kwam er voor de bezoekers nadat Vanhoutte een bal via het been van Marcq in doel zag belanden.

Op slag van rust kon Charleroi toch nog gelijkmaken na pover uitverdedigen. Mbenza was de afwerker met dienst.

Mazzu had zijn troepen duidelijk stevig toegesproken in de kleedkamer want na de pauze kregen we een gretiger Charleroi.

Na amper 5 minuten knikte de ingevallen Hosseinzadeh een hoekschop in doel. De voorsprong was zowaar een feit.

In een wedstrijd met twee gezichten kreeg Cercle na die treffer nog maar weinig klaargespeeld. Charleroi zakte in en loerde op de counter.

In het slot kregen beide ploegen nog een paar uitgespeelde kansen, maar doelpunten vielen er niet meer. Eindstand: 2-1.

Mazzu: "6 op 6 doet deugd"

Thibo Somers (Cercle Brugge): "Er zat meer in vandaag. We hadden de match onder controle en die onverdiende gelijkmaker mag er gewoon niet in vlak voor de rust. We hebben na de WK-break niet meer kunnen winnen en voordien liep het allemaal goed. Hopelijk kunnen we snel weer aanknopen met een zege."

Ken Nkuba (Charleroi): "Deze zege doet deugd, maar volgende week wacht al een nieuwe afspraak in Gent. We toonden veel motivatie in de tweede helft en toen hebben we ook laten zien dat we de betere ploeg waren."

Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "We speelden heel goed in de eerste helft en hadden meerdere keren kunnen scoren. Die tegengoal kwam uit het niets. We moeten ons niveau doortrekken tot in de tweede helft want na de pauze was Charleroi beter en verdiende ze het zelfs om te winnen."w

Felice Mazzu (trainer Charleroi): "Deze 6 op 6 doet deugd en hopelijk zet het iets in gang. De eerste helft was heel lastig, maar in de tweede helft zag ik een goede mentaliteit en positieve zaken."

90+4'

EINDE: 2-1

Het was niet mooi, maar Charleroi heeft wel 6 op 6 te pakken in 2023. Een felbevochten zege tegen Cercle kwam er na een slechte eerste helft, maar een degelijke tweede periode.

90+3'
90+3'

Daar was nog een grote kans voor Cercle! Ueda glipte voorbij de defensie maar zijn schot was te centraal om Koffi te verrassen.

90+1'

90'

We krijgen drie minuten toegevoegde tijd. Valt er nog een doelpunt uit de lucht?

88'
87'
87'

Op fysiek vlak zijn de troepen van Mazzu duidelijk in orde. Ze komen in de slotfase veel scherper voor de dag dan hun tegenstrevers.

84'
83'

De 3-1 hangt in de lucht! Kayembe kan snoeihard uithalen, maar Majecki staat pal. In de rebound kon Badji nog koppen, maar opnieuw staat de doelman goed op te letten.

82'

De ruimtes worden groter en daar kon Charleroi bijna van profiteren. Badji kreeg de bal aangespeeld in de zestien, maar had te weinig overzicht om tot een doelpoging te komen.

78'

De bezoekers hebben nog een kwartier om een punt uit de brand te slepen. In de tweede helft laat de ploeg van trainer Muslic veel te weinig zien, maar gezien de hele wedstrijd verdienen ze toch zeker een gelijkspel.

75'

Cercle moet het momenteel hebben van stilstaande fases, maar ook die zijn te zwak. Een vrije trap van Vanhoutte vliegt voorbij alles en iedereen en wordt makkelijk geplukt door Koffi.